Doskonała jakość oleju kokosowego Laboratorium Biooil
Olej kokosowy znalazł zastosowanie jako środek kosmetyczny i spożywczy. W pierwszym przypadku, stosowany zewnętrznie, będzie idealny w postaci maseczek, szamponów do włosów, oliwek do ciała oraz maści. Olej kokosowy tłoczony na zimno posiada duże właściwości nawilżające i jest powszechnie stosowany w kosmetyce: dzięki niemu włosy stają się miękkie, mocne i lśniące, wzmacnia cebulki włosów, może skutecznie wspierać terapię przeciwłupieżową i zmniejszać łuszczenie skóry, a także zapobiega rozdwajaniu końcówek włosów.
Olej kokosowy firmy Laboratorium BIOOIL® jest najwyższej jakości olejem z pierwszego tłoczenia, tłoczonym na zimno i nieoczyszczonym. Dzięki temu posiada typowy dla kokosa wspaniały smak i aromat oraz zachowuje występujące w nim naturalnie witaminy i minerały. Olej kokosowy w około 90% składa się z tłuszczów nasyconych.
Olej kokosowy zastosowanie
Ze względu na konsystencję olej kokosowy jest idealny do smarowania pieczywa. Z powodzeniem zastąpi w pieczeniu masło bądź margarynę. Jest wytrzymały na wysokie temperatury i w przeciwieństwie do innych tłoczonych na zimno olejów jest doskonały do smażenia – nie pali się i jest bardzo stabilny. Jego aromat nada potrawom oryginalnego, orientalnego smaku.
Olej kokosowy firmy Laboratorium BIOOIL® tłoczony tradycyjną metodą na zimno to olej nieoczyszczony wysokiej klasy. Charakteryzuje się wspaniałym smakiem i aromatem. Występuje w postaci stałej lub płynnej – przy około 26 stopni Celsjusza pozostaje w formie stałej, natomiast po osiągnięciu tej temperatury przechodzi w formę płynną, zachowując wszystkie swoje właściwości.
Przechowywanie:
W związku z tym, że olej kokosowy w zależności od temperatury przechowywania może zmieniać swoją konsystencję (ze stałej, poprzez półpłynną po zupełnie płynną) co nie zmienia jego walorów i wartości odżywczych, należy przechowywać go w warunkach preferowanych przez użytkownika. Można przechowywać go w temperaturze pokojowej lub jeśli takie są preferencje użytkownika – w lodówce. Olej kokosowy nawet po wielokrotnej zmianie stanu skupienia (spowodowanej wkładaniem i wyjmowaniem go z lodówki) nie zmienia swoich wartości odżywczych.
Skład:
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu
3700kJ/900 kcal
Tłuszcz
100 g
w tym:
Kwasy tłuszczowe nasycone
91 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
-
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
-
Węglowodany
0g
w tym:
cukry
0g
białko
0g
sól
0g