Ocet jabłkowy Złote Jabłuszko 700ml BioLas
Żywy ocet jabłkowy produkowany z całych jabłek. Cechy produktu: naturalnie fermentowany, żywe kultury bakterii, aktywne enzymy, niepasteryzowany, niesiarkowany, nieklarowany. Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia i przetworów.
Dlaczego warto pić ocet jabłkowy?
Picie rozcieńczonego octu jabłkowego może wywierać korzystny wpływ na:
- stężenie cholesterolu całkowitego w surowicy krwi
- hemoglobinę glikowaną
- glikemię na czczo
- stężenie triglicerydów
- obniżenie masy ciała
Jak przyjmować ocet jabłkowy?
Łyżkę octu jabłkowego wymieszaj z 1/2 szklanki wody. Ocet jabłkowy można pić raz dziennie rano na czczo lub 3 razy dziennie przed głównymi posiłkami.
Świetnie nadaje się również do sałatek jako składnik sosu Winegret.
Octu jabłkowego powinny unikać osoby z zapaleniem żołądka, jelit, gardła. Nie poleca się go również w przypadku wrzodów, nadżerek i stanów zapalnych przewodu pokarmowego.
Uwaga: osad na dole butelki i biały nalot lub kożuszek u góry (tzw. matka octowa) to cechy naturalne świadczące o wysokiej jakości produktu i aktywnym procesie dojrzewania.
Skład: Jabłka 100%
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej lub w lodówce. Uwaga: na etykiecie podana jest jedynie data butelkowania nie data przydatności do spożycia. Ocet jest produktem bezterminowym i zachowuje przydatność konsumpcyjną nawet kilka lat.
Pojemność: 700ml
Producent: Gospodarstwo rolno-szkółkarskie Bio-Las Joanna i Tomasz Kardynia