Truskawkowy baton liofilizowany 10g Frupp

3,00 zł
Dostępny

Produkt bezglutenowy 

Bez dodatku cukru 

Ilość
0

Truskawkowy baton liofilizowany 10g Frupp

Produkt bezglutenowy.

FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji –  techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach. 

Truskawkowy baton liofilizowany Frupp to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Nie zawiera cukru ani glutenu. Idealnie sprawdzi się na spacerze lub  w podróży, szczególnie jesienią i zimą gdy jest mniej świeżych warzyw i owoców. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.


Skład:
Truskawka (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelujący: pektyny.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna :1578 kJ / 373 kcal

Tłuszcz: 0,5 g

w tym kwasy nasycone: 0 g

Węglowodany: 85 g

w tym cukry: 65 g

Błonnik: 8,2 g

Białko: 2,9 g

Sól*: 0,003 g

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Zawartość polifenoli: 500 mg/100 g produktu.

Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.

Masa netto: 10g

Producent: Celiko 

Celiko
H00114
Komentarze (0)

Truskawkowy baton...

3,00 zł