Produkt bezglutenowy.
FRUPP to pierwszy dostępny na rynku baton ze świeżych owoców. Jest produkowany z wykorzystaniem liofilizacji – techniki bardzo bezpiecznej dla wartości odżywczych zawartych w owocach i warzywach.
Truskawkowy baton liofilizowany Frupp to pyszna i wartościowa przekąska, będąca bogatym źródłem błonnika oraz antyoksydantów. Nie zawiera cukru ani glutenu. Idealnie sprawdzi się na spacerze lub w podróży, szczególnie jesienią i zimą gdy jest mniej świeżych warzyw i owoców. Można spożywać go także jako dodatek do musli, jogurtu czy deserów oraz zrobić z niego smaczny koktajl owocowy. Rozpuszczony w wodzie i zamrożony świetnie smakuje jako lodowy sorbet.
Skład:
Truskawka (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelujący: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna :1578 kJ / 373 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry: 65 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 2,9 g
Sól*: 0,003 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 500 mg/100 g produktu.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Masa netto: 10g
Producent: Celiko