Soczewica czerwona BIO 500g
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 59 g, w tym cukry - 2,0 g
Białko - 25 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
MASA NETTO: 500g
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja
PRODUCENT: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO