Syrop z agawy produkowany jest głównie w Meksyku.
Jest to intensywnie bursztynowy, dobry zamiennik białego cukru lub syropu cukrowego i miodu w wypiekach.
Jest trzy razy słodszy od cukru, jednocześnie posiadając cztery - pięć razy niższy indeks glikemiczny od miodu.
Można go stosować do naleśników, gofrów, deserów, lodów i twarogu.
Składniki: syrop z agawy z upraw ekologicznych 100%
|
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
|
Wartość energetyczna |
1297 kJ/ 310 kcal |
|
Tłuszcz |
0,45 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0 g |
|
Węglowodany |
76,37 g |
|
w tym cukry |
68,03 g |
|
Białko |
0,09 g |
|
Sól |
4 mg |
Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.
*Alergeny: pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Masa netto: 350 g