Liofilizowany baton wiśniowy 10g Frupp

3,00 zł
Dostępny

Produkt bezglutenowy 

Bez cukru 

Ilość
0

Liofilizowany baton wiśniowy 10g Frupp

Frupp to pierwszy dostępny na rynku baron ze świeżych owoców. 

Liofilizacja to proces usunięcia wody z produktu, który został uprzednio zamrożony. Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie wartości odżywcze, mają długi termin przydatności, a ich kaloryczność jest taka sama owoców w naturalnej postaci. 

Liofilizowany baton wiśniowy Frupp to idealna zdrowa, bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru. Świetnie sprawdzi się na spacer, w podróży, szczególnie jesienią i zimą gdy jest mniej świeżych sezonowych owoców. Jest to dodatkowe źródło witaminy C i polifenoli. 

Składniki: wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 1503 kJ/354 kcal

Tłuszcz 0 g

w tym kwasy nasycone 0 g

Węglowodany 83 g

w tym cukry 66 g

Błonnik 6,2 g

Białko 2,7 g

Sól* 0,02 g

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Zawartość polifenoli: 1000 mg/100 g produktu.

Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe. 

Masa netto: 10g

Producent: Celiko 

Celiko
H02346
Komentarze (0)

Liofilizowany baton...

3,00 zł