Frupp to pierwszy dostępny na rynku baron ze świeżych owoców.
Liofilizacja to proces usunięcia wody z produktu, który został uprzednio zamrożony. Dzięki liofilizacji owoce zachowują wszystkie wartości odżywcze, mają długi termin przydatności, a ich kaloryczność jest taka sama owoców w naturalnej postaci.
Liofilizowany baton wiśniowy Frupp to idealna zdrowa, bezglutenowa przekąska bez dodatku cukru. Świetnie sprawdzi się na spacer, w podróży, szczególnie jesienią i zimą gdy jest mniej świeżych sezonowych owoców. Jest to dodatkowe źródło witaminy C i polifenoli.
Składniki: wiśnie (30%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1503 kJ/354 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 83 g
w tym cukry 66 g
Błonnik 6,2 g
Białko 2,7 g
Sól* 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 1000 mg/100 g produktu.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
Masa netto: 10g
Producent: Celiko