Sok z dzikiej róży BIO 100%
OPIS:
Owoce dzikiej róży są jednym z najbogatszych źródeł naturalnej witaminy C. Witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Produkt posiada Certyfikat BIO, pochodzi z upraw ekologicznych, w których:
– nie stosuje się syntetycznych środków ochrony roślin (pestycydów, fungicydów, herbicydów itd.),
– nie stosuje się wielohektarowych monokultur,
– na terenie uprawnym pozostawia się zbiorniki i naturalne cieki wodne,
– monokultury wyczerpujące gleby są stosowane w wydłużonych cyklach zmiany upraw
– stosuje się nawozy zielone, szczególnie z roślin motylkowych, co w połączeniu z kompostem, obornikiem i przy udziale wapnowania pozwala utrzymać strukturę i żyzność gleby na prawidłowym poziomie,
– używa się maszyn i narzędzi chroniących glebę,
– prowadzi się je w oddaleniu od dróg oraz obiektów przemysłowych.
Sok z dzikiej róży nie jest substytutem zbilansowanej diety, ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Osad jest zjawiskiem naturalnym, wstrząsnąć przed spożyciem. Smak, aromat i barwa mogą się różnić w zależności od odmian, nasłonecznienia i nawodnienia owoców w danej partii.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartość odżywcza 100 ml soku
Wartość energetyczna
328 kJ
77 kcal
Tłuszcz
0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0g
Węglowodany
18 g
w tym cukry
16 g
Białko
0 g
Sól
0 g
Witamina C
400 mg (500 % RWS)*
*- % dziennych referencyjnych wartości spożycia (dla osób dorosłych)
PROPONOWANE SPOŻYCIE
Spożywać od 2 do 3 razy dziennie po 20 ml soku. Można rozcieńczyć wodą w dowolnej proporcji. Nie zalewać wrzątkiem.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Produkt pasteryzowany. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętej butelce nie dłużej niż 10 dni.
Skład: Sok z ekologicznych owoców dzikiej róży (Rosa rugosa) 100%.