Płatki drożdżowe nieaktywne posiadają serowo - orzechowy aromat, dzięki czemu wzbogacą smak dań wegetariańskich.
Płatki drożdżowe stanowią naturalny suplement diety, który wzbogaci zdrową kuchnię o witaminy, minerały oraz niecodzienny smak. Ten niepozorny produkt jest bowiem skarbnicą substancji odżywczych i można go stosować na wiele sposobów. Przypadnie do gustu każdemu, kto poszukuje kulinarnych i zdrowotnych nowinek
Płatki drożdżowe to nieaktywne komórki drożdży, które nie fermentują i nie wpływają negatywnie na pracę układu pokarmowego, dostarczają natomiast wiele składników odżywczych. Przede wszystkim produkt obfituje w witaminy z grupy B, zawiera prawie wszystkie substancje z tej grupy, prawdopodobnie nawet brakującą w żywności pochodzenia roślinnego witaminę B12.
Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.
*Alergeny: pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy
Ponadto, płatki drożdżowe dostarczają do organizmu spore ilości witamin C i D, a także takich pierwiastków jak fosfor, cynk, magnez, wapń, żelazo, potas, selen oraz chrom. Ten ostatni wspomaga proces odchudzania, niweluje bowiem napady głodu, a także reguluje poziom cukru we krwi.
Ponadto, wysoka zawartość mikroelementów i witamin z grupy B w produkcie bardzo korzystnie wpływa na kondycję włosów, skóry i paznokci.
Do właściwości leczniczych płatków drożdżowych zalicza się działanie wzmacniające, zwiększające odporność, przyspieszające regenerację organizmu oraz regulujące skład mikroflory jelitowej, odpowiedzialnej za prawidłowe trawienie.
Płatki drożdżowe to nieoceniony składnik diety wegan i wegetarian. Zawierają bowiem duże ilość wartościowego białka, witamin z grupy B, których często brakuje osobom na dietach roślinnych. Ponadto, płatki drożdżowe mają charakterystyczny serowo-orzechowy smak, który doskonale zastępuje tradycyjny ser.
Warto zaznaczyć, że płatki drożdżowe to produkt bezglutenowy oraz niezawierający laktozy. Sprawdzi się więc w diecie osób chorych na celiakię, nietolerujących glutenu lub cukru mlecznego.
Płatki drożdżowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można je stosować do każdego rodzaju potraw. Sprawdzą się doskonale jako zagęstnik do zup i sosów. Można nimi posypać kanapki, kasze, makarony, doskonale zastąpią ser w daniach wegańskich. W połączeniu ze startymi orzechami nerkowca lub migdałami płatki drożdżowe tworzą roślinny odpowiednik parmezanu. Produkt świetnie nada się też do farszów mięsnych i warzywnych. Posiada on właściwości wzmacniania smaku, jest więc zdrowszą alternatywą dla glutaminianu sodu.
Skład:
drożdże suszone jadalne, nieaktywne 100%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w 1 porcji 11 g*
Wartość energetyczna 1833 kJ/ 438 kcal 202 kJ/ 48 kcal
Tłuszcz 6,25 g 0,68 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 37,5 g 4,13 g
w tym cukry 0 g 0 g
Białko 50 g 5,5 g
Sód 68,75 mg 7,56 mg
*1 łyżka stołowa
Płatki drożdżowe stanowią naturalny suplement diety, który wzbogaci zdrową kuchnię o witaminy, minerały oraz niecodzienny smak. Ten niepozorny produkt jest bowiem skarbnicą substancji odżywczych i można go stosować na wiele sposobów. Przypadnie do gustu każdemu, kto poszukuje kulinarnych i zdrowotnych nowinek
Płatki drożdżowe to nieaktywne komórki drożdży, które nie fermentują i nie wpływają negatywnie na pracę układu pokarmowego, dostarczają natomiast wiele składników odżywczych. Przede wszystkim produkt obfituje w witaminy z grupy B, zawiera prawie wszystkie substancje z tej grupy, prawdopodobnie nawet brakującą w żywności pochodzenia roślinnego witaminę B12.
Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.
*Alergeny: pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy
Ponadto, płatki drożdżowe dostarczają do organizmu spore ilości witamin C i D, a także takich pierwiastków jak fosfor, cynk, magnez, wapń, żelazo, potas, selen oraz chrom. Ten ostatni wspomaga proces odchudzania, niweluje bowiem napady głodu, a także reguluje poziom cukru we krwi.
Ponadto, wysoka zawartość mikroelementów i witamin z grupy B w produkcie bardzo korzystnie wpływa na kondycję włosów, skóry i paznokci.
Do właściwości leczniczych płatków drożdżowych zalicza się działanie wzmacniające, zwiększające odporność, przyspieszające regenerację organizmu oraz regulujące skład mikroflory jelitowej, odpowiedzialnej za prawidłowe trawienie.
Płatki drożdżowe to nieoceniony składnik diety wegan i wegetarian. Zawierają bowiem duże ilość wartościowego białka, witamin z grupy B, których często brakuje osobom na dietach roślinnych. Ponadto, płatki drożdżowe mają charakterystyczny serowo-orzechowy smak, który doskonale zastępuje tradycyjny ser.
Warto zaznaczyć, że płatki drożdżowe to produkt bezglutenowy oraz niezawierający laktozy. Sprawdzi się więc w diecie osób chorych na celiakię, nietolerujących glutenu lub cukru mlecznego.
Płatki drożdżowe mają szerokie zastosowanie w kuchni. Można je stosować do każdego rodzaju potraw. Sprawdzą się doskonale jako zagęstnik do zup i sosów. Można nimi posypać kanapki, kasze, makarony, doskonale zastąpią ser w daniach wegańskich. W połączeniu ze startymi orzechami nerkowca lub migdałami płatki drożdżowe tworzą roślinny odpowiednik parmezanu. Produkt świetnie nada się też do farszów mięsnych i warzywnych. Posiada on właściwości wzmacniania smaku, jest więc zdrowszą alternatywą dla glutaminianu sodu.
Skład:
drożdże suszone jadalne, nieaktywne 100%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w 1 porcji 11 g*
Wartość energetyczna 1833 kJ/ 438 kcal 202 kJ/ 48 kcal
Tłuszcz 6,25 g 0,68 g
w tym kwasy
tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 37,5 g 4,13 g
w tym cukry 0 g 0 g
Białko 50 g 5,5 g
Sód 68,75 mg 7,56 mg
*1 łyżka stołowa
Komentarze (0)
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
Cena
4,30 zł
Cena
4,60 zł
Cena
10,80 zł
Cena
8,40 zł
Cena
5,20 zł
Cena
6,70 zł
Cena
14,50 zł
Cena
19,80 zł
Cena
10,60 zł