Mieszanka chleba bezlutenowa z orzechami włoskimi 500g Pięć Przemian

15,60 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie
Zostało tylko 1 szt. w magazynie
Ilość
0

Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.

Produkt bezglutenowy.

Produkt zawiera alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:

wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal

Tłuszcz: 17 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 39 g

w tym cukry: 2,1 g

Błonnik: 17 g

Białko: 12 g

Sól: 1,7 g

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski.

4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, l.

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, 

H04682
Nowy produkt
Komentarze (0)

Mieszanka chleba...

15,60 zł