Ta unikalna mieszanka przypraw, suszonych warzyw i oleju roślinnego nadaje potrawie wyśmienitego aromatu.
Podstawą bulionu wegetariańskiego jest maltodekstryna czyli skrobia ryżowa, kukurydziana lub pszenna. Jest to substancja obojętna zdrowotnie dla naszego organizmu i stanowi bazę dla wielu gotowych wyrobów spożywczych.
Smaku i aromatu produktowi firmy Drobdar nadają przyprawy oraz mieszanka suszonych warzyw, wśród których znajdziemy marchew, seler, natkę pietruszki, cebulę oraz por. Jednak najwartościowszym składnikiem bulionu wegetariańskiego jest kurkuma, która zazwyczaj stosowana jest jako barwnik, ale przy okazji uzupełnia wyrób o liczne właściwości lecznicze i prozdrowotne.
Produkt firmy Drobdar pozwoli szybko i bez wysiłku przyrządzić każdą zupę. Jego smak i aromat sprawia, że nie czuć różnicy między tradycyjnymi, a wegetariańskimi potrawami.
maltodekstryna, sól, warzywa suszone 12% (marchew, natka pietruszki, liście selera, por, cebula), cukier, olej roślinny-rzepakowy, kurkuma, pieprz czarny, lubczyk liść, aromat naturalny
Do kubka wsypać 2 łyżeczki produktu, zalać wrzącą woda (200 ml) i wymieszać.
Masa netto: 120 g