Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni Pięć Przemian

15,90 zł
Obecnie brak na stanie
Przepraszamy, brak produktu.
Ilość
0

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski.

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.



Skład:
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal

tłuszcz: 15 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g

węglowodany: 39 g

w tym cukry: 1,7 g

błonnik: 15 g

białko: 16 g

sól: 1,7 g
H01158
Komentarze (0)

Bezglutenowa mieszanka do...

15,90 zł