

Uwaga: liść karczocha powoduje charakterystyczne zlepianie się ziół. Roślina ta posiada liście ze specyficznym „meszkiem”.
Poprzednia nazwa tej mieszanki to: „Miażdżyca, cholesterol i trójglicerydy”.
Mieszanki autorskie to wynik wieloletniej praktyki zielarskiej opartej na wiedzy akademickiej. Przepisy na przestrzeni lat zostały przetestowane przez tysiące osób na całym świecie.
W zależności od partii, w ziołach mogą występować różnice w wyglądzie, zapachu i smaku. Mieszanki ziołowe charakteryzuje zmienność ze względu na zioła użyte do produkcji, a te mogą pochodzić z różnych zbiorów.
Składniki:
Karczoch zwyczajny ziele – Cynara scolymus
Kminek zwyczajny owoc – Carum carvi
Skrzyp polny ziele – Equisetum arvense
Ostropest plamisty owoc – Silybum marianum
Głóg dwuszyjkowy kwiat – Crataegus laevigata
Pokrzywa zwyczajna liść – Urtica dioica
Dzika róża owoc – Rosa canina
Brzoza brodawkowata liść – Betula pendula
Len zwyczajny owoc – Linum usitatissimum
Morszczyn pęcherzykowaty plecha – Fucus vesiculosus
Rdest ptasi ziele – Polygonum aviculare
Masa netto: 250 g
Propozycja spożycia: Pić 2-3 razy dziennie po szklance napary przed posiłkami. Każdą porcję wykonać z kopiastej łyżki stołowej ziół zalanych wrzątkiem i parzonych pod przykryciem około 20 minut.
Zasady przechowywania: przechowywać w suchym miejscu.
Wyprodukowano w Polsce dla: Zielarnia Suwalska Agnieszka Żukowska, ul. Kościuszki 112C/U2, 16-400 Suwałki