

Idealny jako środek słodzący, zamiennik białego cukru można go użyć do ciast, deserów, napojów gorących, owsianki.
Syrop ze słodu jęczmiennego zawiera cenne składniki mineralne takie jak wapń, potas, fosfor oraz witaminy z grupy B.
Słód jęczmienny jest popularnym środkiem na pobudzenie laktacji.
Syrop ze słodu jęczmiennego posiada lekko karmelowy smak. Słód jęczmienny dodany do wypieków nadaje chrupkości oraz poprawia koloryt ciasta.
SKŁADNIKI
ekologiczny syrop ze słodu jęczmiennego* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 1717 kcal / 404 kcal;
Tłuszcz: 0,30 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 96,0 g;
w tym cukry: 96,00 g;
Białko: 5,0 g
Sól: 0,16 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzeszki ziemne, orzechy i sezam.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.