Shoarma czerwona idealnie komponuje się z kuchnią orientalną. Mieszanka przeznaczona jest do mięs z wołowiny lub wieprzowiny, może być to również mięso cielęce lub drobiowe. Mięso przed przyrządzeniem należy natrzeć shoarmą, danie podajemy najczęściej z ryżem i zestawem surówek. W skład mieszanki wchodzi m.in. papryka czerwona.
Zastosowanie
Pasuje do mięsa wołowego i wieprzowego, cielęcego i drobiowego.
Czy wiesz, że?
Shoarma jest podstawowym daniem typu fast-food na Bliskim Wschodzie, zdobywa jednak coraz większą popularność na całym świecie.
Skład: papryka czerwona, sól, czosnek, papryka czerwona chilli, kumin, cynamon
Kraj pochodzenia
Polska
Masa netto
45g
Informacja
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie.