Pizza niegdyś była daniem dla ubogim, sprzedawanym na rogu ulicy. Choć za jej ojczyznę uznaje się Włochy, uboga ludność starożytnej Grecji i Rzymu żywiła się cienkimi plackami z ciasta drożdżowego. Dzisiaj pizza jest jednym z najpopularniejszych dań. Podawana jest z niezliczoną ą dodatków.
Zastosowanie
Specjalnie przygotowana kompozycja wyśmienicie sprawdzi się w kuchni włoskiej, przede wszystkim jako dodatek do pizzy, makaronów oraz sosów pomidorowych.
Czy wiesz że?
Pizza Margherita powstała w 1889 roku, na cześć odwiedzającej Neapol włoskiej królowej Małgorzaty Sabaudzkiej.
Kraj pochodzenia
Polska
Masa netto
45g
Skład
Sól,papryka czerwona słodka,oregano,czosnek,bazylia,cukier, cebula,pieprz ziołowy-4%,tymianek,gorczyca biała,cząber, kolendra,hydrolizat białka sojowego,rozmaryn
Informacja
Mimo naszych najszczerszych starań, produkt może zawierać śladowe ilości selera, soi, gorczycy, sezamu oraz zbóż zawierających gluten, używanych na zakładzie.