Doskonała i zdrowa przekąska dla każdego, jak również wyśmienity dodatek do pieczywa.
Pestki dyni zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C.
Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez.
Pestki dyni są zalecane:
Składniki: Pestki dyni z upraw ekologicznych 100%
|
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w 1 porcji 65 g* |
|
Wartość energetyczna |
2339 kJ/ 559 kcal |
1520 kJ/ 363 kcal |
|
Tłuszcz |
49,05 g |
31,6 g |
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
8,66 g |
5,6 g |
|
Węglowodany |
10,71 g |
6,9 g |
|
w tym cukry |
1,4 g |
0,9 g |
|
Białko |
30,23 g |
19,5 g |
|
Sód |
0,007 g |
0,0045 g |
*1/2 szklanki
Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.
*Alergeny: pszenicę, gluten, soję, sezam, migdały, orzechy
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Masa netto: 450 g