Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
| Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
| Wartość energetyczna | 1400 kJ/ 335 kcal | 210 kJ/ 50 kcal |
| Tłuszcz | 0 g | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
| Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
| w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Białko | 0 g | 0 g |
| Sól | 0,03 g | 0 g |
| Methylglyoxal | > 40 mg | > 6 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+ (nawet 608,1 mg MGO/kg)
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Weterynaryjny numer identyfikacyjny: 14656022