Paluszki gryczane klasyczne 90g
Klasyczne paluszki z mąki gryczanej. Dla miłośników gryki!
NIE ZAWIERAJĄ:
- glutenu
- cukru
- mleka
- oleju palmowego
PRODUKT POWSTAŁ PRZY WSPÓŁPRACY OSÓB Z AUTYZMEM
Mąka gryczana (mąka tatarczana):
Rodzaj mąki otrzymywany z ziaren gryki.
Właściwości: Posiada ciemną, brązową barwę, dzięki czemu nadaje wypiekom ciemniejszy kolor. Mąka gryczana zawiera witaminy z grupy B i przeciwutleniacze. Nie zawiera glutenu. W potrawach pozostawia posmak charakterystyczny dla kaszy gryczanej.
Składniki:
mąka gryczana (43%), nasiona słonecznika, olej rzepakowy, siemię lniane, sól
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 3491,1 kJ / 457,1 kcal |
---|---|
Tłuszcz | 20,8 g |
w tym tłuszcze nasycone | 2,0 g |
Węglowodany | 53,9 g |
w tym cukry | 2,2 g |
Białko | 11,6 g |
Sól | 2,1 g |
Masa netto: 90 g
Producent:
Dalej Razem Sp. z o.o.
ul. Sienkiewicza 10, 65-443 Zielona Góra