Kawa z topinamburu z korzeniem mnieszka EKO Dary Natury
Topinambur i korzeń mniszka to bogate źródła inuliny, która ma działanie prebiotyczne. Kawa z topinamburu i mniszka korzystnie wpływa na utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy u osób z cukrzycą, obniża poziom cholesterolu, poprawia pracę jelit i zapobiega zaparciom.
Sposób użycia
Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody, wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek. Można dodać mleko lub śmietankę lub posłodzić wg uznania.
Skład
prażone i mielone kłącze topinamburu* 60%, prażone i mielone korzenie mniszka lekarskiego* 37%, kardamon*, cynamon*, goździki* w różnych proporcjach *produkt rolnictwa ekologicznego
Opakowanie
200g