Kasza z pszenicy durum.
Kasza bulgur bogata jest w witaminy z grupy B oraz beta karoten, a także w substancje mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, cynk i żelazo.
Obniża poziom złego cholesterolu we krwi, a także oczyszcza organizm z czynników rakotwórczych
Kasza bulgur cechuje się też niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu mogą ją bez obaw spożywać diabetycy. Ma ona też właściwości regulujące poziom cukru we krw.
Łatwa i szybka w przygotowaniu.
Doskonale nadaje się jako dodatek do dań głównych, zapiekanek, sałatek, farszów do drobiu oraz na słodko.
Kasza bulgur firmy Vita Natura jest w 100% bio, oznacza to, że pochodzi z upraw ekologicznych, które mogą się pochwalić najwyższą jakością surowca zarówno pod względem smaku, jak i zawartości substancji odżywczych.
Sposób przygotowania:
Zalać kaszę wrzątkiem lub gorącym bulionem (w proporcjach 2 szklanki płynu na 1 szklankę kaszy) i zostawić pod przykryciem na około 15 – 20 minut
Składniki: pszenica durum z kontrolowanych upraw ekologicznych 100%
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w 1 porcji 140 g* |
Wartość energetyczna |
1431 kJ/ 342 kcal |
2004 kJ/ 479 kcal |
Tłuszcz |
1,33 g |
1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,23 g |
0,3 g |
Węglowodany |
75,8 g |
106,2 g |
w tym cukry |
0,41 g |
0,3 g |
Białko |
12,2 g |
17,2 g |
Sód |
0,017 g |
0,024 g |
*1 szklanka
Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.
*Alergeny: soję, sezam, migdały, orzechy
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Masa netto: 400g